BUDAK TAK RETI DOK DIAM

Orang lain hujung minggu ramai ramai outing pi Komtar. Lepas tu melilau pusing dan ada pulak yang duit lebih tu pi tempah seluar dekat Jefferson.

Tak main la pakai seluar Kamdar. Sesiapa yang tak pakai seluar Jefferson akan dianggap ketinggalan zaman dan budak nerd.

Dalam orang lain outing melilau Komtas, aku pulak naik bas kuning 66 sampai Komtar kemudian tukar bas Ayer Itam. Senang saja nak ingat, lalu saja Free School cepat cepat tekan loceng. Bas akan berhenti betul betul depan sekolah. Kemudian kena jalan kaki lalu tepi Mc Donald masuk dalaaaam sampai dekat dekat area rumah Dato Ali gemok.

Kat situla tempat aku dok ambil stok ubat ketiak dengan cuci muka apricot. Tiap tiap bulan aku ke situ ambil stok untuk order kawan kawan sekolah yang masing masingnya ketiak dok baru mula nak asyem. Kadang-kadang tu hangit nak mampoih sampai satu kelas bau. Tak kurang yang geng jerawat sulong pon baru belajar nak timbul. Semua ni jadi customer aku.

Almaklumlah masing masing baru akhil baligh.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s