PHUI

Tadi semasa di Jalan Tun Razak ketika hendak membelok waktu tu jalan memang clear.

Tiba tiba muncul moto kapcai kepeh kepeh kepeh hampir hampir dia nak melanggar kereta saya.

Patutnya saya la yang nak marah sbb dia mungkin akan mencalarkan aston martin saya tadi.

Saya pon berhenti mengejut dan angkat tangan bagi isyarat suruh mamat moto tadi lalu.

Saya ingat dia nak angkat tangan pastu buat mimik mulut comei ucap terima kasih… atas semangat 1Malaysia.

Rupa rupanya dimaki maki dan marah gila gila macam saya pulak yang langgar dia. Saya pon sbb masih lagi mood bedday boy blah macam tu saja sambil buat muka ketat macam Wan Edi Sophean tanda protes dan maki hamun sikit sikit dalam hati.

Rupanya mamat tadi tak puas hati ikut saya suruh saya berhenti….saya pon menten je buat muka ketat seolah tak dengar ada orang dok menjerit jerit kat luar. Ingat nak drive sampai Kangaq kot kot kapcai dia larat nak sampai sana.

Tiba tiba ada pula lampu merah depan Ampang Park. Cinabeng betoi. Mamat kapcai tadi terus rapat ke kereta saya jerit jerit suruh saya buka tingkap. Saya pon angkat tangan suruh dia pi depan la apasal berhenti kat tengah jalan macam tu. Nanti kena langgar Buggati baru tau.

Dia tak puas hati walaupun saya senyum kat dia rasanya sebab senyum saya lebih manis dari senyum awek dia pastu tetiba lampu pon nak hijau. Terus dia ludah dekat cermin kereta aston martin saya. Korang ajaq betoi.

Terus muka senyum mesra rakyat tadi bertukar muka jadi nenek kebayan dan terus baca jampi serapah

Gunung jerai gunung keledang gunung daik,
Ku seru jin ku seru ifrit malam ni tote hang tak naik,

Selamat Malam Jemaat Sumer……… (sambil mengilai).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s