Gomen 2 Gomen

Few years back, ada satu SUB satu kementerian mendabik dada bahawa mereka boleh lakukan dengan G2G untuk buka Agro Bazaar.

Pandangan saya langsung tak diendah.

Of course pandangan saya semua menyanggah idea tersebut kerana hasil akan tak padan dengan wang jutaan yang bakal diranapkan. Kerana pandangan saya tak selari dengan pemikiran mereka, mereka pon secara automatik tak sukalah dekat saya. Tambahan pula saya tak reti nak bodek bodek orang gomen ni.

Pusing pusing pusing….G2G mereka suruh agensi mereka yang jaga ikan sayur suruh agensi kerajaan lain yg No 1 dalam pengurusan jemaah untuk uruskan bawa masuk produk Agro Mas….kemudian agensi mereka tu jumpa sorang bekas chef sana yang mengaku dia boleh buat sebab pernah jadi chef disana yang sebenarnya dia sendiri pon tak tau nak buat macam mana……last last sekali sample produk tersebut berakhir atas meja pejabat saya.

Lagi menyakitkan hati, saya jawab kepada agensi tersebut……saya budak hingusan saja tak reti lah macam mana nak buat. Saya dah cuba tolong tapi jenama ni kena reject. Mungkin G2G (gomen to gomen) boleh bantu.

Nota kaki: jangan berdendam tak baik tau!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s