MASAK KICAP

Saya masih ingat lagi masa tu abang saya baru kahwin dan saya sekolah rendah.

Kecil kecil sampaila ke tua saya memang suka makan masak kicap.

Jadi kali pertama saya ke rumah abang saya saya intai intai dapur nampak kakak ipar saya hendak masak sotong. Terus saya request nak masak kicap style mak.

Eherm…..dalam memerhati kakak ipar baru saya memasak, sempat lagi saya mengarah itu ini macam big boss.

Ahhh letak kicap tu. Banyak sikit tak cukup tu. Letak sos tomato maggi, baru ada rasa masam masam manis, cubit rempah daging sikit je tarok sekali. Haaa dah naik minyak angkat cepat nanti sotong jadi keras.

Licin pinggan bila makan nasi panas panas dengan minyak sapi pulak!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s