SAJAK 2015

Wahai budak budak zaman sekarang!

Ampa ingat keluar keluar keliling pinggang ada internet ampa tau semua benda dalam dunia ni?

Ampa ingat ampa tu canggih sangat nak minta kerja pon private message dekat facebook saja?

Ampa ingat setakat graduate dekat kolej nama pon tak segah mana diri tu bernilai 5 ribu hengget sebulan sedangkan buat invoice dan microsoft word pon tak khatam lagi!

Ampa ingat diriku sungguh berharga goyang kaki, kangkang mcm tu kerja sendiri mari dekat you?

Ampa ingat bila dah dapat kerja buat kerja cincai lepas tu boleh meroyan kata dunia tak adik sebab tak dapat naik gaji dan demand itu ini?

Ampa ingat bila rasa tak puas hati blah mcm tu saja dan salahkan keadaan sekeliling sedangkan terlupa cermin dekat diri sendiri?

Ampa komplen jika majikan memilih dan ampa komplen sebab bangla nepal philipine dan mat saleh ambil tempat kerja ampa!

Ni mai sini pakcik dah 10 tahun berniaga macam macam perangai staff pakcik dah jumpa, aku sekeh kepala hotak batu ampa tu.

Berangan diva, pengalaman tak tara mana, rasa bagus mengalahkan semua.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s