TEACH

Last few days bila aku tinggal je separuh hari kedai kami di Avenue K mesti susunan dan styling product akan berubah.

Dari mood OK terus je berubah jadi tak best. Terus jadi bebai.

Aku akan merungut sorang sorang dalam hati dan akan rombak semula semua yang disusun tu.

Almaklumlah kekonon feeling artist hati bunga penuh dan sensitip. Bila karya diusik terasa gitchew.

Hari ni perkara sama berlaku lagi. Botol botol tempoyak disusun macam gerabak keretapi. Habis semua susun style macam simpan barang dekat warehouse.

Terus suara meninggi sikit pitching C minor. ‘Siapa susun ni?!’

Akak tu sengeh sengeh bagitau…..saya…..

Akak meh sini saya nak ajaq!

Mula saya tunjuk. Kalau susun berderet mcm ni terlalu perfect. So 1950s.

Imperfection makes perfect. Macam kita ni manusia…. tak perfect sebab tu membuatkan kita jadi manusia yang sempurna.

Nak susun biar nampak jangan terlalu perfect. Biar ada layering, ada tinggi rendah, ada depan ada belakang, ada different colors. Hasilnya akan nampak lebih natural.

Kakak tadi angguk angguk tanda faham. Aaaaaa macam Big Grocer eh?

Bersambung……

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s