BUDAK

Im so dissappointed just now.

Kebelakangan ni saya memang banyak event yang memerlukan part timer.

Jadi saya ada simpan database dan ada juga contact dari rakan rakan.

Saya ada kenal 2 orang budak yang sebelum ni mereka pernah bekerja di satu kedai. Dipendekkan cerita saya offer salah seorang daripada mereka untuk kerja.

Jadi dia terima tapi bersyarat kawannya juga mestilah saya ambil juga.

Baiklah…….

Saya tanya semula, sanggupkah dia kalau gaji RM2000 separuh dari gaji tu saya bagi dekat kawan dia.

Tak jawab lagi pon saya dah tahu jawapan dia.

Jadi saya tanya balik, apa yang kamu yakin sangat sebuah syarikat sanggup naikkan bajet dua ribu kepada empat ribu semata mata nak penuhkan permintaan kamu?

Budak budak pemikiran macam ni sangatlah banyak di negara kita dan dah ramai saya jumpa.

Mereka kelulusan akademik kurang tinggi tapi dalam masa yang sama mereka sangat demanding seperti mereka itu retis yang kalau syarikat hire mereka income mencanak canak macam hire david beckham.

Akhirnya apa jadi? Penuhlah jawatan jawatan ini yang saya tengok diambil alih oleh orang Philippine.

Sapa yang rugi?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s