TUAN RUMAH PUAKA

Saya masih ingat lagi kami di Hotel Royal Chulan. Partly gomen bayar dan saya prolong sampai seminggu lagi.

Seronok duduk sana, tapi parak la kalau nak duduk sebulan.

Pagi pagi breakfast macam raja sebab Royal Chulan has one of the best breakfast buffet. Kemudian kami akan buat aktiviti macam macam dari melawat muzium, galeri sampailah jalan jalan Bukit Bintang berangan macam pelancung.

One of the day saya pon berjanji berjumpa dengan agent.

Jadi dia explain lah itu dan ini dan katanya  tuan rumah nak sewakan RM1300 sebulan dan 2+1 deposit rental.

Saya kata how about like this, saya nak minta discount cuma RM1000 sebulan dan saya tak nak bayar apa apa deposit. Tapi saya akan bayar terus sewaan selama setahun yakni RM12,000.

Tujuan deposit kan untuk security kalau tenant lari tak bayar sewa, jadi kenapa lagi perlu ada deposit sebab saya dah bayar setahun.

Agent minta masa sekejap untuk dia bincang dengan owner……

Sebelum dia call, dia ada bagitahu saya yang owner ni cerewet sikit.

Kawan saya yang duduk sebelah tergelak bila dia kata owner ni cerewet. Agent tersebut tanya kenapa kawan saya gelak besar.

Jawab kawan saya kita tengok dulu sapa cerewet……..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s