DINASOR

Aunty Eena ajak untuk tolong dia sebab dia telah minta bajet gomen untuk buat program.

Jadi aku pon cadang yang kita perlukan satu program berkaitan foodtech. Sebabnya ramai kawan kawan dan vendor foodmarker buat produk, tapi produk mereka susah nak pergi jauh sebab tak tahan lama. Seminggu dua dah rosak.

Saya memang kenal sorang kawan yang pakar dalam bidang ni. Dia food technologist di syarikat MNC dan ada beberapa benda yang kita makan hari hari tu sebenarnya hasil resepi beliau. Ramai yang tak tahu bab ni.

Bayangkan kalau ilmu ni dapat dikongsi untuk semua khususnya home based business dan teknologi ini diolah untuk DIY di rumah…… manfaat dia mesti meluas.

Jadi lepas semua dah setuju Aunty Eena bagi lah tajuk dan detail program kepada gomen. Kami boh kat bahasa omputih…. ‘ Foodtech for home business & small traders’.

After awhile Aunty Eena bagitahu dengan keadaan kecewa. You know what…… they asked us to change to ‘Program Usahawan Belia Bumiputera Rakanvarsity’.

Nota:
Orang gomen memang kebanyakannya lahir dari zaman dinasor. They only look at the small things not the bigger picture.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s