GENERASI PELIK

3 tahun lepas saya ada pergi majlis anjuran Consul General of Uganda.

Gilek ah Uganda kooooot.

Saya pergi sebab orang ajak. Tapi takde lah pulak saya tanya kawan saya ‘apa aku akan dapat kalau aku ikut kau pergi majlis orang afrika tu?’

Masa kat sana dalam ramai pakcik pakcik kulit hitam adalah sorang mamat yang nampak muda sikit jadi saya pon pergilah tegur buat mesra alam.

Kami pon pok pek pok pek cakap dari masalah orang kulit hitam sampailah masalah Cina Melayu.

Diringkaskan cerita……. mamat tadi yang muda tu bapaaaak dia is the one who has RIGHTS for franchise untuk LV, Prada, Armani, Hermes dan banyak lagi jenama antarabangsa di Uganda dan beberapa negara afrika lain. Mereka seperti Melium Group di Malaysia.

Selebihnya kami menjadi kawan sehingga hari ini dan Februari 2016 dia akan datang lagi nak jumpa. Nak jumpa apa pon tak tahu tapi dia kata nak jumpa.

Bayangkan kalau aku tanya kawan aku soalan budak budak generasi pelik tu ‘apa yang aku akan dapat kalau aku ikut dia’…….jawapannya dia pon tak tahulah ngong sebab dia bukan tuhan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s