PUSING PUSING

Nak dengar cerita pusing pusing?

Dulu ada satu kementerian…..mereka taklah jahat cuma sombong sikit saja. Mereka ada buat satu benda sampai saya jadi marah. Jadi kerana saya marah saya taknak buat benda mereka suruh buat tu.

Jadinya boss besar gomen tu pon kata takpa. Budak ni taknak sudah kami gomen boleh buat gomen to gomen….G2G laaaa.

Jadi kementerian ni suruh agensi dia communicate dengan satu agensi kerajaan lain iaitu Tabung Haji untuk gerakkan projek ni. Kemudian Tabung Haji pon blur minta nasihat Matrade, Matrade bagitahu cuba kerjasama dengan sorang budak ni dia tahu nak buat nama dia Husam. Dang!

Ok kita cuba lagi.

Boss gomen arahkan agensi dia contact sorang usahawan yang sekarang dah supply produk dia ke katering Haji. Usahawan ni bagus……sekarang ni selain saya dah ada second person yang eksport ke sana. Tapi fokus dia lain dan bukan retail macam kami. Dia hanya bawak barang untuk kegunaan katering haji sahaja. Jadi bila dia dapat offer macam ni dia tak lepaskan. Cuma benda ni bukan bidang dia. Modern trade is our fingertips. Jadi mungkin dia pon sembang dengan kawan kawan sana di Mekah macam mana nak buat dan dia bincang dengan kawan saya yang juga kerja di salah satu agensi gomen di sana.

Kebetulan kawan dia tu kawan saya juga. Dia cadangkan why not kita pakai arab kawan husam ni then invite husam kita buat sama sama.

Dang lagi!

Dah 2 tahun dah ni……. kita tengok 2016 pula.

Nota : benda yang gomen nak buat tu kami tengah dok buat dah pon. Cuma menteri saja tak rasmi. LOL

Dang!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s