RAHSIA

Ni rahsia saya nak kongsi. Masa time dekat pilihan raya……saya tak ambil port pon.

Saya bukannya orang politik.

Tapi ada sorang calon saya huloq duit sebab dia sahabat saya. Saya takmau sebut nama dia. Duit saya huloq pon bukannya banyak pon tetapi sekadar tanda ingatan kerana ketika itu sumbangan amat membantu.

Tapi yang paling penting ada 2 calon lagi saya tau depa duit dah cukup. Tapi saya ingin juga tunjukkan sokongan tanda ingatan saya kepada mereka.

Jadi saya tempah air botol minuman dengan design muka mereka dan lambang parti mereka. Design simple dan clean.

Satu orang di Pulau Pinang calon Batu Maung, satu lagi di Kedah calon Ayer Itam.

Bila dia tau saja sampai botol air minuman untuk diberikan kepada petugas dan orang ramai, dia telefon saya ucap terima kasih, setpol dia pon telefon dan ada 2 3 orang lagi bagitau semua in order.

Yang satu lagi terima kasih pon dak. Entah dapat entah tidak.

Dua dua menang tapi saya ambil keputusan drive 2 jam terus ke Loq Setaq untuk dengar keputusan. Kami sempat peluk tanda syukur dan sempat jumpa Chilok kawan baik dekat UTP dan uncle Syed Razak juga bekas MB.

Lepas tu saya tak pi jumpa dia dah pasal SUSK dia dok kepong macam jaga kambin takut lari. Kalau jumpa setakat terserempak di Publika sebab dia suka lepak situ atau BSC dan ada 2 kali di IN.

Sekian cerita pakcik.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s