JANGAN SOMBONG

Dulu dulu kan sebab ada sorang sedare kenalkan saya dengan satu jenama ayaq tenaga ni….saya pon sua la muka.

Saya tak minta terok pon.

Saya minta 5 hingga 10 karton sample untuk dia bagi dekat saya kemudian saya akan tolong lah bawak pergi Arab Saudi untuk buat market testing.

Sebenarnya ini adalah kaedah paling mudah dan paling jimat kos. Kebetulan zaman tok nadok dulu dulu mudah saja nak export kat saudi tu.

Takda macam sekarang nak kena lulus itu lulus ni dan mengalahkan nak ambik SPM dan kos pon macam macam.

Jadinya kaedah yang saya propose tu kira win win la, dia bagi sample so kira kos dekat dia dan kami yang bawa ni tanggung kos logistic dan clearence.

Yang syoknya bila saya propose lagu tu dia jawab balik…….mula sample kena beli. Lepas saya pujuk explain elok elok…then dia buat syarat kalau nak sample free saya kena ambil gambar setiap kedai yang saya letak di Arab Saudi, saya kena buat report sales bagi dekat dia.

Wah mesti dia hengat sebab adik ni muka jambu mesti nak ambil ayaq dia pree bawak pi minum dengan kawan kawan kat sekolah.

Dia hengat semata mata nak buat kerja bidaah macam tu arab kat sana nak hadap ka?

Jadi saya pon cakap elok elok takpeeeeeelah bang. Kami pon takmau.

Rupanya selepas berzaman telah berlalu tahun lepas dia hantar email. Saya buat buat merajuk.

Tadi dia hantar email lagi……eh…..dia lupa ke i dah pergi mahkamah syariah lah minta fasakh.

Nota tambahan:
Zaman tu the only energy drink yang ada hanyalah red bull. Sekarang dah ada vitaton lah, joss lah apa kejadah macam macam dah ada. LOL

Maka janganlah sombong dengan sesiapa sahaja dan peluang kedua belum tentu akan sama dengan peluang pertama. Maka hargailah peluang.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s