ACANER

Acaner ni Husam. Menggelabah kawan saya dari Adabi ni sebab saya bagitahu buyer besar kami ni saya nak bawa jumpa Adabi.

Pukul berapa dia nak datang….. Flight dia sampai pukul berapa? Lima enam kali kawan saya tanya almost everyday.

Biasa lah kan orang Malaysia ni nak suka susun atur semua elok elok tambahan pula yang nak datang ni tetamu penting.

Saya cakap relax bang…. dia bagitahu saya dia sampai je dia akan call. Kita standby je.

Saya tahu jawapan saya macam ni akan buat dia bertambah stress. Apatah lagi nanti boss dia tanya macam mana dia nak jawab….

Sebenarnya kan….kalau nak deal dengan arab ni kena relax relax jangan ribut ribut nanti kalau tak stress pon buat penat tetek je.

Kalau nak tau…….setakat fly 8 jam ke Jeddah buat appointment 3 bulan awal last last minute dia selamber badak je kensel tunda pergi minggu depan tu perkara biasa.

Jadi relek braderr relaaax.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s