PERONGOIH

Saya 2 tahun lepas tak silap saya, saya berangan angan nak tingkatkan export ke Saudi dengan menambah produk buatan Bumiputera.

Maka saya buatlah satu group task force untuk exporter dan anjurkan satu pertemuan pertama.

Masa saya sampaikan pembentangan slide saya, ada sorang ni asyik mencelah saja apa saya cakap. Lepas tu asyik challange my points, tapi masalahnya apa yang dia challenge tu tak betul.

Jadi lama lama saya pon jadi geram.

Tengah bentang tetiba dia nak menyampuk lagi……saya pusing muka saya dekat dia sambil buat gaya shasha fierce…..

Saya buka mata luas luas dan jegil sikit, saya tanya dia……boleh saya habiskan pembentangan saya dulu. Sikit lagi nak buat sassy snap macam black merican tu hah.

Saya nampak dia tak puas hati bila saya cakap macam tu.

Habis pembentangan saja diluar sembang sembang lagi and this orang tak habis lagi cakap this and that and petik nama nama orang Penang kata syempoiii punya. Dato tu lah Datuk ni lah…..

Kak……. kalau Dato kat rumah saya pon berlambak! Yang penting perangai elok, saya layan. Kalau perangai tak elok saya tak heran.

Saya pon berlalu sambil flip rambut!

Nota: cerita dan perbualan tadi semuanya benar dan berkaitan dengan orang masih hidup. Hanya efek khas saja diada adakan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s