[17/05 11:15 pm] Anas 3: Can u just imagine.. beli cermin yg tebal tu pun need 7 people to carry down from lorry.. fuh menyeksa gila..

Sampai kedai kul 4.30, go to see almari dan kaki meja.. then minta tolong nak suruh hantar terus.. azran ckp tak cukup org nak hantar then dia kata esok je lah.. i insist to send today.. tetiba dia ckp kena tunggu staff dia balik sbb depa ada beli cermin.. so tunggu lah sampai 6pm ok. Dah sampai terus pi tgk cermin, ok masih elok.. then depa pulak tak leh potong dan tak tau nak potong mana last i call one kedai dia ckp boleh potong tp kedai tutup 6.30 so i ckp ok tunggu kami sampai..

Sampai kul 7.00 kat kedai, cina tu ckp tak boleh simpan kat kedai dia, klu mau dia potong then u angkat balik.. staf 7 org tu dah buat muka sbb depa nak angkat barang lg then kena tunggu lagi.. then setle kul 8.30 done.. angkat balik cermin naik lori pi kuala perlis..

Haha saja nak cerita nak bg tau.. org perlis mentaliti depa lain.. bila minta tolong fixed bar tu depa ckp ooo sory kami mmg tak dan.. la ni pun kerja byk giler.. so depa tak rasa itu rezki yg akan depa dpt.. mungkin depa nie pekerja. Bos byr gaji ciput.. saya pun tak tau lah.  So nak ambik hati saya bg 70 hinggit habuan makan nasi dgn minum.. oklah depa syok sket.. then kerja setle satu bab.. sekian laporan entah apa2 😁
[17/05 11:18 pm] Anas 3: So bila awak nak potong like dimond apa semua tu, bukan saya tak tanya tauke kedai tu apa dia ckp kat saya.. itu kalau u mau boleh, kena pi hantar kilang dlm semingu dua baru siap.. then u mai ambik balik .. kita sini tak dak tempat mau simpan.. fuh bila dgr mcm tu terus darah naik.. apek oklah skrg i mau u potong then kasi jgn tajam itu aja.. 😐
[17/05 11:22 pm] Anas 3: In future u have to find good and professional teams… i so admire your ideas and artistic.. but in perlis just by picking these people from no where it will make your life miserable.. 😐 so cant expect much from them..😭😭😭 if not you will delay everythings..
[17/05 11:22 pm] Anas 3: Oklah sorry dok merapu sorang2  hahaha

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s