KARENAH

Macem macem karenah customer online ni.
Ada satu customer private message nak minta free delivery.

Mungkin dia dah terbiasa beli baju ke tudung ke telekong ke online maka dia selalu dapat harga free postage jadi bila dia nak beli bawang atau sambal di http://www.foodmarket.com.my pon dia nak benda yang sama.

Mari saya nak cerita, sebenarnya yang akak beli baju harga RM80 atau RM150 tu delivery dia tak free pon. Tapi dah diserapkan dalam kos barang yang akak beli.

Contohnya, baju akak beli mungkin kosnya cuma RM15, kemudian kos kotak, kos kertas kerajang, kos tag, kos reben lah dan sebagainya dalam RM5. Jadi jumlah RM20. Kemudian kos penghantaran pulak RM10 maka total dah jadi 30 hengget.

Jadi kalau dia jual baju RM150 pon tak kesah dia boleh kata free postage.

Kami jual sambal. Kami tak boleh jual sambal harga RM150 sebotol. Paling mahal pon mungkin 18 hengget saja itu pon dan juling mata pelanggan nak bayar. Untung disitu mungkin seringgit dua saja.

Jadi macam mana kami nak bagi free postage.

Tapi akak jangan risau, memang banyak lagi kami bagi free selain daripada sambal yang akak dapat.

Bila akak beli sambal kami akak akan dapat botol kaca free bersama penutup, plastik sealer dan juga label yang cun balut botol tu. Selain tu akak akan dapat makan dengan sedap dan menikmati hidangan yang tu kami tak charge orang lain charge dan paling berharga sekali adalah akak akan menjadi bertambah gemuk sebab sambal kami sangat sedap dan akak tambah nasi dua pinggan. Yang tu FREE.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s