KEDAI ASIA JEDDAH

Februari 2016 yang lalu saya telah mengambil keputusan untuk membuka kedai runcit yang dinamakan sebagai Kedai Asia di Jeddah. Tujuan kedai ini adalah sebagai jambatan kepada industri Halal Malaysia ke pasaran Arab Saudi dan juga penjenamaan negara kita melalui inisiatif swasta.
4 bulan masa kami ambil untuk betul betul dapat kedai yang di kawasan kejiranan yang betul di lokasi yang paling strategik dan mudah untuk bagitahu rakan rakan Malaysia di sana nanti.
Akhirnya dengan keizinan Allah minggu depan kami bakal dapat mulakan kerja dekor, construction dan lain lain dan kemudian urusan untuk menghantar kontena dan diharapkan bulan September kedai ini dapat beroperasi.
Kedai Asia adalah kedai pertama kami di Jeddah dan juga merupakan kedai minimarket pertama kepunyaan rakyat Malaysia di Arab Saudi atau mungkin juga di seluruh kejiranan Negara Teluk. 
Ini adalah cawangan pertama kami dan perancangan kami untuk mempunyai 2 cawangan di Jeddah dan satu di Madinah. Semua lokasi sudah dikenal pasti dan perancangan untuk siapkan sehingga tahun 2017.
Jangan lupa kawan kawan untuk war-warkan kepada sanak saudara dan rakan taulan untuk berkunjung ke Kedai Asia sekiranya menunaikan Umrah dan pastinya bagi rakyat Malaysia di sana ini adalah berita yang dapat menggembirakan semua. 
Ini bukan sahaja pencapaian terbaru Husam Waksa, tetapi pencapaian anak Melayu di persada luar dan kebanggaan untuk rakyat Malaysia. Malaysia Boleh!
Lokasi kedai kami:

No 4, al Mualifin Street off al Sahafa Street, Section Al Rehab, Jeddah

(5 minit daripada Konsulat Malaysia Jeddah)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s