TEORI

Cerita pasal stalk fb page orang lagi.

Dia ada la cerita berapa ribu lepasan Giat MARA yang ambil kursus gunting rambut versus penerokaan pasaran luar.

Katanya ada beratus ribu jemaah di Mekah dan MARA boleh fikirkan kalau boleh bawak kumpulan pelajar ini teroka pasaran sana.

Cita cita tu bagus saya sambut dengan baik.

Cuma saya nak cerita sikit pasal apa yang berlaku disini kerana obviously tuan yang cakap tadi tu tak tahu habuk pasal keadaan disini.

Tahukah dia Dsaji yang besar sekangkang kera dekat menara Safwa tu sewa dia sejuta lebih, dari hari pertama sampailah sekarang tak pernah buat untung dan rugi pon sejuta lebih juga setiap tahun. Jadi Pak Aji oooooi setakat teh ais 5 riyal secawan tu bapak murah gile lah kot. Nasib baik lah PM dah decide Dsaji di Mekah tu CSR untuk rakyat Malaysia dan branding kita.

Tahu tak nak bawak pekerja luar berpuluh ribu kena belanja dan nak set up company sini sekurang kurangnya kena ada setengah juta dalam akaun. Nasib baik saya dah lama melepasi perkara itu dan sekarang sekadar adapt dengan perubahan semasa sahaja.

Kalau nak cerita semua siap saya boleh buat kursus satu hari. Jadi kesimpulannya mudah sangat la nak cakap tu……

Saya faham orang teori ni memang vavavom.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s