FASHION

Saya ada terfikir…..

Matrade boleh galakkan dengan insentif sebanyak 1 juta ringgit, wujudkan satu jenama bawah satu bumbung seperti Club21 untuk jenama Barat atau Rubaiyat untuk Negara Teluk.

Disitu ditempatkan semua jenama pereka tempatan untuk ready to wear seperti Rizalmen, Rizalman, Hatta Dolmat, Neelofa, Bon dan ramai lagi.

Target pasaran yang separa matang dalam fashion yang bukannya New York, Milan atau Paris tetapi pergi ke pasaran yang separa matang dan mempunyai kuasa membeli tinggi seperti Dubai, Doha, Jeddah mahupun Riyadh.

Pastikan jenama kedai bukanlah My Agro Bazaar, I Malaysia Fashion Hub atau apa apa lagi yang berunsur Jabatan Penerangan Malaysia.

Melalui kaedah ini kita boleh membantu jenama dan industri fashion Malaysia keluar dengan pasaran pasaran baru dan menjadi gah di negara yang masih belum saturated dan kurang kompetitif untuk pemain baru.

Lastly pastikan yang diberi insentif dan pemegang amanah bukanlah orang politik, dekat dengan politik, ahli politik, syaiton, malaun, ifrit, penjilat tegar, ali baba, ali mama dan apa jua seumpama dengannya.

Pastikan beliau adalah orang industri tersebut. Insyallah berjaya!

Advertisements

One thought on “FASHION

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s