CERITA

Dulu ada la satu cerita YB Exco satu negeri ni pergi buat umrah.

Kemudian dia pon minta arrange untuk buat pertemuan dengan Imam besar Masjidil Haram.

Bersama dia ada Mufti Kerajaan Negeri dan YDP Majlis Agama dan seorang lagi rakan parti yang juga Ahli Dun.

Jadi sebab perjumpaan pon di pejabat dalam kawasan Masjidil Haram jugak jadi dia ingat nak please tok imam tu dia pon nak pakai macam orang Arab yang dia tengok dekat masjid tu.

Dia pon pakai jubah belang belang yang leher V dan lengan pendek dan pakai kepiah putih.

Tok Mufti kata Allah Dato’ awat pakai lagu ni. Tapi sebab dah tak sempat teruskan sajalah perjumpaan tak sempat nak tukar baju dah.

Kalaulah saya ada time tu confirm saya cakap macam ni ‘Haaaaaai dasyat Dato’ lepaih romen teruih pi jumpa Imam Besaq Masjidil Haram. Kuat kerja sungguh YB kita noh’.

Nota : Baju lengan pendek tu hanya dipakai oleh orang Saudi ketika di rumah dan untuk tidur sahaja. Mereka tak akan pakai di luar dan amat memalukan untuk pakai luar dari kawasan rumah.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s