HALAL

Pelik betul dengan restaurateur seluruh dunia ni yang tak kreatif langsung.

Mereka mungkin berani dan bold untuk membuka perniagaan di negara orang. Orang India, Pakistan, Arab merata ceruk dunia ada. London, New York, Paris, Amsterdam malah Bangkok dan banyak negara Asia.

Kerana ada kumpulan ini kita sebagai orang Melayu dapat lah merasa makanan dan daging Halal.

Tapi masalahnya jumud dan peliknya mereka ni mereka tak fikir ka orang pergi Paris bukannya nak makan beriani dan kebab. Nak the best beriani tunggu la kita melawat India. Nak kebab nanti kita pergi Cairo ka kita makan la puas puas.

Pergi Paris kita nak juga merasa French cuisine yang nak sebut pon berbelit belit lidah. Pergi London mesti la nak merasa Wellington beef dengan yokshire pudding ka…apa menatang steak pie dan macam macam lagi makanan mat saleh tu.

Ini tidak. Beriani beriani beriani……. lama lama bodo sebab terlebih makan beriani.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s