UMRAH BACKPACKER 

​Saya tak faham kenapa orang marah sangat dengan komen saya pasal Umrah Budget/ Umrah Backpacker atau apa jua nama nak panggil.

Masing masing mempersoalkan hal terma lah frasa lah hal kelogikan memang tiket boleh murah lah.

Kalau memang pandai sangat hah pi piiiiiiii reramai buat.

Perkara pertama dapatkan dulu Visa ‘pelancong’ untuk buat kerja backpacker korang tu.

Lepas tu kalau sakit accident kena hempap kren nak masuk hospital tak ada insuran jangan kacau orang. Jerut leher tu bagi mati terus dan bertuah badan dapat masuk lubang kubur kat Mekah.

Kalau silap bajet tunggu bas nak pergi balik ke Jeddah silap bajet time terlepas flight ko jangan minta belas ihsan rakyat Malaysia tolong kutip kutip duit tabung sebab nak belikan tiket baru. Ko jalan kaki balik Malaysia…. baru hippies tak!

Kalau ko terlupa yang visa ko dapat tu 14 hari je flight ko terlepas sebab tak cukup duit nak naik teksi nak kejar masa sebab mahal sangat dan jalan jem ke airport….sedar sedar dah cukup 14 hari… saya ucapkan selamat bersuka ria dan mereput dalam penjara tarhil yang musim panas tu kau jadi ikan salai je nanti. Silap silap jadi ‘bahan’ kat dalam depot tarhil tu. Jangan kaco orang konsulat minta tolong.

Kalau ko mati pulak, mati senyap senyap je sebab tak de masa Diva Jeddah nak OT pulak uruskan dokumen dan jenazah ko. 

Faham tak?

Pesanan akhir…..berapa ratus kali dah ko ulang alik ke Mekah tu pandai naik bas.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s