GULAI

Do you know that kalau buat gulai daging, saya suka version yang pekat sebab sedap kalau nak makan dengan roti.

Teknik masak saya improvise ala ala masak Tajine orang Arab Maghribi.

Apa bezanya….lepas tumis semua saya akan masukkan rempah dan kemudian masukkan daging banyak banyak. Kemudian slow cook tanpa masukkan air dan masukkan tomato segar. Biar air daging dan air tomato yang masak semua. Last sebelum angkat saya akan masukkan satu sudu sos tomato Maggi.

Serious sedap gila…..cubalah nanti.

Kalau abang abang luar sana bini tak pandai masak saya ucapkan tahniah, pelaburan kurang berbaloi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s