GILA

Semalam sembang dengan kawan dia kata hang gila ka baru bukak kedai pertama dah nak bukak kedai kedua.

Saya kata ish mana ada….

Kemudian dia remind balik yang kedai baru saja buka bulan Januari. Sekarang baru bulan Februari

Eh betul juga, baru sebulan lebih. Terasa lama sangat dah.

Tapi fikir fikir balik tak ada gilanya pun sebabnya persiapan nak buka kedai ambil masa dekat setahun dari kelulusan kesihatan, perlesenan, cari lokasi dan macam macam lagi.

Sekarang dah ada semua asas dan nak buka baru dah tak susah dah. Just copy saja dan letak tempat lain.

Sambung saya, “hang kata aku gila baru sebulan dah nak buka cawangan kedua. Ada orang lain lagi gila, nak buka vending machine pon melibatkan sampai 5 agensi kerajaan dan kononnya target nak launch sebelum Haji sedangkan haram satu habuk pun tak tau pasal Saudi.”

Dia pun jawab….ya ya betul yang tu lagi tak masuk akal. Lagi gila!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s