CERITA

Masa saya mula mula berniaga macam macam sample produk iks saya bawak. Of course la mula mula dulu saya bawa produk Melayu.

Satu pun buyer tak pandang. Macam macam komen derang bagi. Mahal lah, tak boleh jual lah dan macam macam lagi.

Saya cuba pula nak bawak produk mainstream, masalah lain pulak timbul. Syarikat syarikat besar tak layan kami dan letak macam macam syarat sampai kami tak mampu.

Akhirnya Allah pertemukan saya dengan syarikat Yeo Hiap Seng. Mr Chong export manager ketika tu yang bersungguh sungguh convince kan board mereka untuk lantik saya. 

Banyak benda yang beliau tolong. Bagi free sample bagi guidance share contact share network. Sampaikan satu ketika beliau offer untuk saya jadi salah satu regional distributor yang tiap tiap bulan sudah confirm ada sales dalam RM200,000. Saya terpaksa tolak ketika tu kerana tak mampu dari segi modal.

Kata beliau, kalau saya terima saya adalah Melayu pertama yang menjadi regional distributor untuk produk Yeos.

Kerana Mr Chong dan Yeos lah kami dapat menapak di Arab Saudi. Produk soya mereka yang berkualiti dan harga sangat kompetitif sebab utama pasaraya di Saudi membuka pintu kepada kami.

Terima kasih Mr. Chong. I will never forget you.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s