UMRAH

Masa selipar hilang tadi takdanya rasa apa apa pun.

Bukan hilang semua cuma hilang sebelah saja. Atau mungkin tak hilang tapi tersorok kat mana mana.

Masa sebelum buat umrah pon masa nak letak selipar tu dah rasa dah, uh letak sini pakai wakaf je lah.

Pasal hilang selipar tak menarik pun.

Yang menarik adalah perjalanan selepas tu. Jalan kaki ayam terus ke safa nak cari selipar baru. Sampai first kedai nampak ada jubah warna turqoise che minah sayang. Saya rasa nak belilah. Boleh beli terus dan pakai.

So panggil lah keling tu muhammad minta tolong ambil dan tanya harga. Dia tak layan. Panggil keling sorang lagi oi muhammad baju ni harga berapa tak layan juga. Dia asyik layan makcik melayu sorang yang cerewet tanya macam macam entah beli entah tidak, kita yang memang nak beli dan nak pakai terus dia tak layan pon.

Rasa geram terus pergi kedai belakang.

Mulanya nak satu saja saiz 56, pastu eh yang ni pon cantik eh yang ni warna bekenan, eh ni design baru lah.

So saya sapu enam helai dengan seluar sehelai.

Mula yemen tu nak letak semua dalam dua beg. Saya kata letak satu beg satu baju. So semua enam beg dan satu lagi extra letak ihram yang satu lagi dan beg duit.

Saya usung beg berkarung banyak banyak tu saya pergi balik dekat keling dua ekor tu sambil kata BIG MISTAKE BIG MISTAKE dengan perasaan puas hati. 

Kompom keling tu tak faham apa pun.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s