BAWANG

Bawang goreng termahal kami bermula dengan hanya 24 unit untuk testing naik kepada 240 unit, kemudian repeat order kepada 600 unit dan hari ni order baru adalah 1000 unit.

Apa pengajaran boleh belajar dekat sini?

Untuk usahawan yang over ambitious kat luar sana tu, bila ada inquiry dari luar negara, jangan bebankan pengimport dengan tetapkan MOQ gila seperti FCL (full container load) per sku.

Kalau saya pengimport tu pagi pagi lagi saya dah sembor….aleuto.

Kita mestilah mudahkan semudah mudah mungkin client baru kita supaya kita dapat close deal dan break through their market.

Nanti sikit sikit naiklah. Be realistic.

Kalau nak tahu, 24 unit pertama tu saya bagi percuma je dekat hypermarket tu. Hidup mesti berani invest and mesti win win. Sorang je untung baik ko tukar passport jadi rakyat Israel je!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s