SABAQ

Sebenarnya kalau deal dengan syarikat MNC dan status mid tier banyak benda mudah.

Tapi saya masih memilih untuk berurusan dengan syarikat kecil dan kebanyakannya kategori mikro.

Kita dah cakap, bagi artwork dalam JPEG ada juga yang bagi dalam PDF dan Ai.

Kita kata bagi saiz minimum 2MB pixel adaaaa yang tetap bagi saiz kecil malah lebih kecil dari ibu jari kaki dia.

Kita kata nak gambar produk single shot plain background masih ramai dok bagi poster la, group picture la paling tak tahan dia bagi gambar dia posing bersama produk dengan menteri.

Penat tetek tau melayan ampa semua.

Tu belum nak atoq jawapan untuk soalan yang ulang ulang ulang ulang lebih mengalahkan astro.

Karenah yang tu karenah yang ni.

Belum masuk lagi komplen mak nenek tok wan semua keluaq.

Kami ni private company usahawan macam ampa jugak. Bukannya gomen macam FAMA tu….depa tu memang la dibayar gaji to serve.

Tapi saya tetap juga buat kerja mak nenek ni sampai hari ni.

Sebab apa?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s