TIPS RAYA

Pesanan dari biduan Taj Firdaus renung renungkanlah
tips utk tetamu dtg beraya ke rumah saudara family dan sahabat
– sila kalau berjanji nak dtg, pls turn up
-jgn suka tanya bila nak buat open house, nak dtg ziarah sila datang jer… datang ngan ikhlas tak perlu nak jemput jemput
– kalau duduk umah org biar la sopan… jgn buat perangai babon
– kalau amik tisu tu jgn la anggap tisu tu dtg free dari daun2 pelam harum manis
– kalau makan di meja makan sila lah dgn hemah jgn la makan mcm jakun x cukup makan
– kalau cedok kuah atau tuang air sila lah perlahan lahan jgn sampai meningalkan titis2 noda
– kalau bawak anak2 kecil atau cucu sila awasi jgn sampai berlaku kemalangan.. tuan rumah x der amik insurans berkelompok
– kalau berbual jgn lah tanya soalan berupa sindiran atau mengaibkan tuan rumah… contoh soalan “emas zuhlian ker” “bag canel pasar malam ka”
– datang la beraya dgn baju dan bau yg indah2 jgn pula dtg mcm nak tidoq lam kelambu dan bau ashem2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s