BETA

Teringat cerita lama.

Kebetulan saya di KL melayan kawan saya yang datang dari Penang.

Tiba tiba saya dapat call Tuanku titah mengadap di Hotel Hilton.

Jadi saya pun bagitaulah kawan kita singgah kejap dekat hotel ya ada hal sikit tanpa beritahu apa sebabnya.

Kemudian bila dah dekat baru saya bagitahu.

Risaulah kawan saya ni takut buat silap. Takut salah cara dan memang nampak muka dia berpeluh peluh macam nak kena sunat.

Untuk meredakan keadaan saya bagitahu jangan susah hati buat biasa saja. Bila jumpa tu first angkat sembah kemudian salam dan cium tangan.

Nak selamat duduk belakang sikit so tak kena cakap banyak. Kalau Tuanku kata apa apa angguk saja dan kata ko. Cakap macam biasa dan sebut diri patik.

Dah sampai tu saya pulak naik risau tengok gemuruh kawan saya tadi.

Lepas sembah salam semua…… Tuanku pun tanya… ‘kamu dari mana?’

Dengan confident kawan saya jawab ‘Beta dari Jelutong naik train tadi turun dekat stesen la tadi’.

Tuanku pon berseloroh ‘Patik pun baru sampai tadi dari airport’.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s