MAK CUN

Walaupun saya rasa macam nak tampaq sekoq sekoq terutama sekali watak umi aida sebab kalau orang siam kat kok diang dengaq pon rasa melugai.
Tapi………….
Saya rasakan mak cun adalah siri drama yang patut diberi pujian kerana akhirnya ada juga drama tv3 yang mempunyai mesej mesej yang baik dan membina jatidiri kita sebagai bangsa Malaysia.
Cukup cukuplah dengan drama fantasi Micheal Ang yang membunuh jatidiri kita dan membuatkan kita hidup dalam mimpi disiang hari.
Apapun bagi memperbaiki karya kita mungkin jalan terbaik ambil casting pelakon berasal dari negeri tersebut sekiranya ingin membuat sesuatu drama atau filem dari negeri tersebut. Barulah hidup watak tu dan natural.
Buat banyak research, banyakkan kelas dan latihan dan ramai saja dalam dunia ni boleh membantu.
Kelemahan kita dalam industri hiburan kita malas buat research.
Oh ya bukan hiburan saja…semua benda kat Malaysia ni malas buat research. Semua syok sendiri.
Apa pun tahniah kepada semua team mak cun. Cek sukaaa kat ampa semua.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s