PRETEND

I learn something…..
We are all pretending to look perfect because of others, the society, the surrounding.
Stop pretending amd stop hurting ourselves.

Advertisements

LIFE

Kadang kadang kita tak tahu apa yang kita minta itu sebenarnya bukan yang seperti kita lihat.
Kita judge hanya melalui lahiriah hanya melalui perspektif pandangan mata kita tanpa melihat melalui sudut pandang yang lebih luas.
Kita rasakan yang dihadapan kita ini adalah perkara biasa yang tak perlu kita jaga dan bajai kerana sudah terbiasa dan kadang kadang kita terlupa kerana memikirkan tentang kepentingan sendiri sehingga kita menyakiti yang lain.
Kita hanya akan sedar setelah semuanya tak ada lagi.
Itulah kehidupan.

URBAN MALAYS

Seriously I still cannot digest the idea of urban Malays celebrating christmas with the christmas tree, exchanging gifts and eating turkey with family at home.
I never meet any christian friend fasting a month and celebrating Eid. 
The only thing that i can enjoy is christmas and year end sales which is usually a good deal.

SPERO

Kawan saya pernah kata apa tau.
Masa tengah tengok satu aksi lawan lawan hero tu kena tendang terlanggar habis la macam macam barang. Aksi berlaku di Venice.
Saya terpacul ‘cantiknyaaaa kerusi belakang tu haish’.
Terus kawan saya perli…hang ni mata spero lah! Orang tengok orang lawan hang tengok kerusi buat apa.

CERITA

Dulu masa saya student lagi saya ada menyewa apartment di KL. Tujuannya bila saya ada urusan kerja di KL saya tak perlu ganggu orang. Masa tu saya dah mula dah berniaga kecil kecilan.
Sebab saya ada apartment maka ramailah kawan kawan suka datang menumpang termasuklah kawan kawan dari Mesir.
Saya tak ingat secara details apa yang berlaku tapi seingat saya masa mereka menumpang di rumah saya tersangatlah pening kepala. Mereka buat bising tengah malam sehingga jiran marah marah.
Dalam masa sama saya orang yang memberi tumpang rumah dilayan tak sepatutnya. Kereta saya mereka guna sampai ke pagi dan bila balik habislah berlubang lubang kusyen kereta kerana puntung rokok.
Balik kampus mereka langsung buat tak tahu macam tak kenal saya. 
Hari ini salah sorang dari mereka request friend dan kami chit chat. Sebenarnya saya dah lupa pun insiden tu. Selepas 10 tahun, mamat ni minta maaf dan kata walaupun saya layan mereka sangat baik, dia rasa apa yang dia dan kawan kawan buat dulu dekat saya sangatlah tak patut. 
Im okay.