TPPs DIARY

@rizalman designer saya yg cukup cerewet…. dato rizalman kata, bagi saya hanya satu design sahaja …. my signature look …. selendang itu ada lah rekaan saya sendiri …

Advertisements

TPPs DIARY

kerana ada yg tegur…. kenapa pakai selendang begitu…. baju cantek2 ditutup dgn selendang ….. tapi ini lah cara sy di suruh pakai oleh suami saya …. dia mahu sy berpakaian begitu …. dia kata cantek dan dia suka … jadi sy hanya turut perintah suami saya … my Hero !

EDGE

Saya ada stalk fb orang dan bila saya tengok dia ada jual serunding saya terus komen….

Kata saya, nanti boleh baiki pembungkusan supaya boleh jadi gourmet (kalau tak tahu makna boleh google).

Jawab beliau….. alah business kecil kecilan saja.

Jawab saya……sebab kecil lah kena buat bagi cantik. Kalau besar bungkus tisu pon berduyun orang beli.

Kita kena ada competitive edge untuk bersaing dengan giants.

NASIHAT

Untuk makcik makcik diluar sana, jangan tengok kereta terus nak bagi anak nak buat jadi menantu.

Makcik pegi check CTOS dulu tengok berapa peratus rating hutang dia.

Kih kih kih

TTD

Things to do in Malaysia

1. Nasi lemak belakang rumah

2. Crispy cheezy chicken at Trust Issue with Anas Atarek

3. Salted egg sotong belakang rumah with Onisuka Issac and uncle Syed Fezriq Jamalullail

4. Ana ikan patin dengan udang galah sambal with Hin

5. Sushi Tei dan Kampachi alone!

6. Nasi kandar tong cat Dato Keramat with AH

7. Seafood tempat rahsia with AH

8. High tea di E&O with AH

9. Crab laksa at kar hoks 

10. Vegas and Hollywood with Saif Alsagoff and Iskandar Ken Alsagoff

11. Dinner with aunty Nora Abdullah

12. Apom lenggang with Nda Nur Rahmah

13. Hai Thien with SyauQi Amar Lailatul Shahreen Akashah Khalil dll

14. Masak resepi baru ayam bunga lawang by Azizah Iskandar
Bersambung………..

YBEEE

YBEEE : Hei kamu, setelah mesyuarat tadih, apekah pemandangan kamu tentang ini hal.

ABU : Oh pemandangan saya agak kabur Ybee

YBEEE : Ya kah, jadi apeekah pendapatan kamu.

ABU : Pendapatan saya tak seberapa mana Ybee.

Note : ini kisah benar 😂

KEDAI ASIA

Saya ke kedai jual kuih manisan di sini nak beli hadiah. Tiba tiba entah dari mana abang ni datang bagi salam dan tanya saya dari Kedai Asia.

Katanya dia baru pergi semalam beli maggi kari 2 karton.

Saya tanya macam mana kenal saya. Dia nampak kertas saya pegang tu ada logo Kedai Asia.

Nama abang ni Noor orang Philippine dari daerah Mindanao dan Muslim. Dah 15 tahun di Arab Saudi.

Saya tanya ada apa apa lagi produk dia nak. Jawab dia nak keropok Mimi, orang Philippine banyak suka keropok ni. Saya cakap…..ok nanti saya usahakan. 

Terima kasih bang. Saya seronok sangat bila dapat jumpa customer saya.

CHE MINAH’S

thiswas also sent to me 
“Sy dok perati dari td…. cara Tengku Puan Pahang duduk dgn penuh sopan.
This is one of the example that we can share dgn peserta during  berkursus di bwh tajuk Etiquette.
How To sit Properly.. Sit Like A Princess.”

UMRAH

Masa selipar hilang tadi takdanya rasa apa apa pun.

Bukan hilang semua cuma hilang sebelah saja. Atau mungkin tak hilang tapi tersorok kat mana mana.

Masa sebelum buat umrah pon masa nak letak selipar tu dah rasa dah, uh letak sini pakai wakaf je lah.

Pasal hilang selipar tak menarik pun.

Yang menarik adalah perjalanan selepas tu. Jalan kaki ayam terus ke safa nak cari selipar baru. Sampai first kedai nampak ada jubah warna turqoise che minah sayang. Saya rasa nak belilah. Boleh beli terus dan pakai.

So panggil lah keling tu muhammad minta tolong ambil dan tanya harga. Dia tak layan. Panggil keling sorang lagi oi muhammad baju ni harga berapa tak layan juga. Dia asyik layan makcik melayu sorang yang cerewet tanya macam macam entah beli entah tidak, kita yang memang nak beli dan nak pakai terus dia tak layan pon.

Rasa geram terus pergi kedai belakang.

Mulanya nak satu saja saiz 56, pastu eh yang ni pon cantik eh yang ni warna bekenan, eh ni design baru lah.

So saya sapu enam helai dengan seluar sehelai.

Mula yemen tu nak letak semua dalam dua beg. Saya kata letak satu beg satu baju. So semua enam beg dan satu lagi extra letak ihram yang satu lagi dan beg duit.

Saya usung beg berkarung banyak banyak tu saya pergi balik dekat keling dua ekor tu sambil kata BIG MISTAKE BIG MISTAKE dengan perasaan puas hati. 

Kompom keling tu tak faham apa pun.

TPPs DIARY

i am quite tired …. had to represent my husband at 3 functions today …. from KL i stopped in Temerloh , then 2 stops in Kuantan n thendrive back to KL … n tomorrow morning for the Kings Installation….. i m still in the car n , have an early morning start 2moro…. if u catch me dozing off  live on TV , don laugh ok …. blame it on my jet lag !